Het bedrijf

Historie

Auberginekwekerij de Jong is een echt familiebedrijf. Het is begonnen bij de vader van huidige eigenaar Peter de Jong. Hij nam de bedrijfsopstanden over van zijn schoonvader, die op een weiland was begonnen met het telen van verschillende groenten onder ‘plat glas’. In 1975 is hij als een van de eerste in Nederland aubergines gaan telen. Dit alles gebeurde in het Zuid Hollandse Maasland. Op deze locatie is het bedrijf meerdere keren uitgebreid tot het uiteindelijk een maximale grootte had van 1,8 Ha. Door verdere uitbreidingsplannen is het bedrijf in 2012 verhuist naar de Willemspolderweg in Dinteloord, waar een nieuw bedrijf is opgezet met een teelt oppervlakte van 5,6 Ha.  

Door verdere uitbreidingsplannen is er in 2018 naast het huidige bedrijf een nieuwe kas gebouwd met een oppervlakte van 6 Ha. Op dit moment heeft het bedrijf dus een totale oppervlakte van 11,6 Ha.

Naast schaalvergroting wordt er ook continu gezocht naar verbeteringen en ontwikkelingen op het gebied van teelt, energie en de kwaliteit van de producten.

 

 

Nieuw Pinsenland

Het bedrijf is gevestigd op het Agro & Food cluster Nieuw Prinsenland. Dit cluster bestaat uit een tuinbouwgebied voor glastuinders en een bedrijventerrein voor andere Agro & Food gerelateerde bedrijven.  Dit is allemaal gelegen naast de suikerfabriek in Dinteloord. Een belangrijk aspect bij de realisatie van het cluster is het onderwerp duurzaamheid, waarbij de verschillende industrieën van elkaar kunnen profiteren. Een voorbeeld hiervan is gebruik maken van elkaars reststromen. Zo wordt bijvoorbeeld proceswater wat gebruikt wordt door de Suiker Unie gezuiverd en opgeslagen in de grond. Wanneer wij als glastuinder dan een tekort hebben aan water, in bijvoorbeeld een droge zomer, kunnen wij dit water afnemen en gebruiken als gietwater in de kas. Voorheen werd al dit water in de rivier geloosd. Voor meer informatie over het cluster zie:    http://www.nieuwprinsenland.nl.