Nieuws

 

 

Hieronder zijn een aantal nieuwsberichten en filmpjes te vinden over ons bedrijf.

On the way to Planetproof

Sinds begin september 2018 heeft Auberginekwekerij de Jong het certificaat ‘On the way to PlanetProof’ behaald. Hiermee kunnen wij laten zien dat we onze aubergines op een duurzame manier telen. Om dit certificaat namelijk te behalen moet aan bovenwettelijke eisen op het gebied van duurzaam telen worden voldaan. Deze eisen zijn onderverdeeld in vijf ‘aandachtsgebieden’ namelijk: bodem, water, energie, klimaat en productie. Ieder jaar vinden er een aantal controle momenten plaats waarbij een onafhankelijke certificatie instelling controleert of er nog aan de eisen wordt voldaan om zo het certificaat een jaar te verlengen. Vanaf dit moment zijn tevens alle teeltbedrijven van Purple Pride ‘On the way to PlanetProof’ gecertificeerd wat bewijst dat Purple Pride streeft naar het steeds verder verduurzamen van de teelt.

Voor meer informatie over het certificaat zie de website: https://www.planetproof.nl/

Uitbreiding

Persbericht over de uitbreiding van het bedrijf van 6 Ha. welke in 2018 wordt gerealiseerd.

https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/auberginekwekerij-de-jong-breidt-uit-met-zes-hectare-op-afc-in-dinteloord~a3a1c2c9/

Belichte aubergineteelt

Persbericht over de belichtingsproef van Purple Pride welke bij ons op de locatie wordt uitgevoerd.

Nederlandse aubergines nu ook in de winter beschikbaar

Opening waterzuivering Nieuw Prinsenland

Filmpje van Omroep Brabant over het gebruik van proceswater van de suikerfabriek als gietwater voor de aubergines.

Kernwaarden Coöperatie DOOR

Filmpje over de kernwaarden van coöperatie DOOR met onder andere Peter de Jong en waarbij een deel is opgenomen op het bedrijf.

 

Social media

Auberginekwekerij is ook actief op Facebook. Klik op het onderstaande logo om direct naar de betreffende pagina te gaan en het laatste nieuws te zien.