Aubergines

Verrassend veelzijdig

Een aubergine is gezond, heeft een neutrale smaak en is daarnaast makkelijk te bereiden. Toch is de populariteit van de aubergine in Nederland nog laag in vergelijking met andere landen.

In Nederland wordt per huishouden namelijk niet meer dan 270 gram aubergine per jaar gegeten. In Italië daarentegen eet men 6 kg per hoofd van de bevolking, de Grieken eten 8 kg en de Turken zelfs 13 kg aubergine per hoofd van de bevolking. Toch groeit de populariteit van de aubergine in Nederland gestaag. Dit komt omdat de consument de voordelen van de aubergine steeds meer te weten komt. Zo is een aubergine zelfs de minst calorierijke groente die er bestaat en is hij vet-, koolhydraat- en glutenvrij. Hij past dus goed in een dieet en kan door zijn textuur ook goed dienst doen als vleesvervanger.

Alle aubergines die op onze locatie worden geteeld worden na de oogst op dezelfde dag gesorteerd en verpakt. Er wordt hierbij gewerkt met verschillende sorteringen: 100-175 gram, 175-225 gram, 225-300 gram, 300-400 gram en 400-500 gram. De producten kunnen worden verpakt in standaard kratten of verschillende soorten dozen, maar ook in schaaltjes, ziplockbags of in een flow-pack. Dit is afhankelijk van de wens van de klant.

Om de voedselveiligheid van onze producten te kunnen garanderen maken we gebruik van verschillende certificaten als GLOBALG.A.P. en BRC. Deze certificaten stellen eisen op het gebied van voedselveiligheid in zowel het teelt als verpak proces en worden elk jaar opnieuw beoordeeld. Ook zijn wij in het bezit van het ‘On the way to PlanetProof’ certificaat wat bewijst dat we onze producten op een duurzame manier telen.

Op onze locatie wordt alleen het standaardtype aubergine geteeld. De andere types zoals de witte, Graffiti, Japanse en Italiaanse worden geteeld op andere locaties van Purple Pride. Hieronder is een overzicht te zien van de verschillende soorten Purple Pride aubergines en de kenmerken hiervan. Meer informatie over Purple Pride, al deze verschillende types en lekkere recepten kunt u vinden op www.purplepride.nl.

Standaard aubergine

We noemen hem dan wel standaard aubergine, maar standaard is de Purple Pride aubergine natuurlijk allerminst.

Graffiti aubergine

De Graffiti aubergine dankt zijn naam aan zijn opvallend gestreepte uiterlijk. Daarnaast heeft ie mooi, wit vruchtvlees.

 

Purpura

Hij valt op door zijn mooie ronde vorm en prachtige kleurstelling. Maar ook in smaak blinkt hij uit: zeer aromatisch, mild en sappig.

Witte aubergine

De naam zegt het al: deze aubergine herken je aan zijn prachtige, roomwitte kleur. Deze aubergine heeft een milde smaak.

Nasu

Zijn ‘roots’ liggen in Japan, waar hij dan ook erg geliefd is. Hij wordt gekenmerkt door een heerlijk zoete, aromatische smaak.

Konasu

De Konasu is het kleine broertje van de Nasu. Konasu betekent in het Japans letterlijk ‘baby aubergine’.

Mini Graffiti

Net als Graffiti herken je deze aubergine aan zijn opvallend mooi gestreepte uiterlijk. Erg geliefd bij koks door zijn kleine formaat.